Versenykiírás

11 nov

Nevezés a Keri szendvicse díj elnyerésére

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolája az intézmény 160 éves évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal kétfordulós versenyt ír ki hideg szendvics készítésére.

Első fordulóban a szendvics alapanyagigényét az elkészített szendvicsfotójával együtt kérjük benyújtani.

Pályázhat:

  • tanuló, 2-3 fős tanulói csoport
  • iskolánk dolgozója

Az első forduló után továbbjutott szendvicsek az elkészítés után második fordulón vesznek részt, ahol kiválasztásra kerül a Keri győztes szendvicse.

A versenyre jelentkezni a szendvicshez szükséges alapanyagokkal és az elkészített szendvics fotójával együtt lehet.

Leadási határideje: 2017. 11.27.

Személyesen nevezni Richterné László Erzsébet igazgatónőnél, vagy a richterne@kerikanizsa.hu email címen lehet.

Versenykiírás

  • A szendvics típusa nyitott szendvics, mérete: 5- 12 cm közötti legyen.
  • Pékáruként pl bagett, vagy más sütőipari terméket (kivétel kifli) is felhasználhatnak.
  • A készítésnél elvárás a krém, hab, ízesített vaj, sajtkrém, stb. felhasználása!
  • Zöldségfélék, díszítőelemek felhasználása javasolt.
  • Az ízek összhatása és az esztétikum hangsúlyosan jelenik meg az elbírálásban.
  • Törekedni kell a szendvics egyszerű elkészítésére.
  • A fogyasztás legyen egyszerű, higiénikusan megvalósítható a vendég számára.

A beérkezett szendvicsmunkákat 3 fős szakmai zsűri bírálja el.

Közönségszavazást is hírdetünk.

Az első 5 helyezett a második fordulóban a benyújtott versenymunkáját 5 adagban elkészíti, amelyet ismételten a zsűri értékeli. A versenyző részére erre az alkalomra alapanyagokat már az iskola biztosítja. A szendvics megjelenítése esztétikusan, porcelán tányéron történjen. Az első három helyezett értékes jutalomban részesül.

Az eredményhirdetés 2017. december 8. (Thúry vásáron).