Szakmák éjszakája

18 ápr

2017. április 21. péntek

Nagykanizsai Szakképzési Centrum
Thúry György Szakképző Iskolájának
programjai

szakmakejszakaja.hu

Mi szeretnél lenni?
Még nem tudod?
Gyere, tedd próbára képességeidet!

Vendéglátás-turisztika

A szépen terített asztal titka: szalvétahajtogatás mindenkinek! Pincér szakoktató bemutatása alapján a résztvevők különféle formájú szalvétákat hajtogatnak.

Miből lesznek az ételdíszítések? Zöldségfaragás kipróbálása a leendő szakácsoknak. Zöldségekből szakoktató útmutatásával különböző alakzatokat faragnak a látogatók, az elkészült munkát el is vihetik magukkal.

Vendéglátás-turisztika

Légy Te a Tortakirály/Tortakirálynő! Tortadíszek készítése egy igazi szakember segítségével! A szakoktató marcipán tortadíszek készítését (pl. virág stb.) mutatja be, az érdeklődők gyurmából készítik el ugyanazt.

Díszítsd, edd vagy vidd! Cukrásztanoncok műhelye itt és most! A cukrász gyakorlaton előre elkészített mini süteményeket kell az érdeklődőknek a helyszínen díszíteniük, amit elfogyaszthatnak, vagy elvihetnek.

Kvízjáték a gasztronómia jegyében: Biztos, hogy mindenki ért az ételekhez? Ezután Te biztosan többet tudsz! Különleges alapanyagokból készített ételek bemutatása után, az azokkal kapcsolatos kvíz kérdésekkel várjuk. A legügyesebbek  jutalmat kapnak.

          

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció

 Saccolj! Mérj! Nyerj! – Tudod-e, hogy mennyit csal a szemed? A stand látogatója a kihelyezett nagyobb mennyiségű földi mogyoró halomból az általa húzott mennyiséget (5-10 dkg) megsaccolja, majd árszorzós mérleg használatával ellenőrzi a pontos termékmennyiséget. Kis hibahatáron belüli saccolás esetén a látogató ajándékba kapja az általa mért mogyorót.

Csomagold díszbe! Kooperatív csomagolás: A stand látogatója az előtte bemutatott díszcsomagolások közül választhat, majd maga készítheti el saját díszcsomagját. Produktumát magával viheti.

Közlekedés

Tudod merre található? Földrajz okosan!

Logisztikai problémák megoldása földrajzi ismeretek segítségével. A stand látogatója többféle társasjáték közül választhat. Játékosok földrajzi ismereteit teszteljük, jutalmazzuk.

Logikus logisztika. Logisztikai problémák megoldása földrajzi ismeretek és gyakorlati tapasztalatok segítségével. A játékos feladatokkal árut továbbít a világ két pontja között és megpróbálja rakományát a legjobb helykihasználással tárolni.

Közgazdaság

Éemberes társasjáték!

A közgazdaság ágazathoz kapcsolódó egyszerű, mindennapi ismereteket feltételező kérdéseket tartalmazó színes kártyák közül annak megfelelően húz a játékos egyet, hogy előzőleg a nagyméretű dobókockával dobott és előre lépett a terem padlóján kiterített nagyméretű társasjáték színes mezőin.

Olyan színű kérdést húz, amilyen színű mezőre lépett. A helyes válasz után újabb dobás következik, majd előre lép a játékos a dobott számnak megfelelően és újabb kérdés húzása következik, egészen addig, amíg végig nem ér a játékos a társasjáték mezőin.

A sikeres játékost apró ajándékkal jutalmazzuk.

                  

Ügyvitel

A billentyűzet ördöge program keretében játékos gépírási feladatokra invitáljuk az érdeklődőket!

A résztvevők játékos gépírási másolási feladatokat oldanak meg számítógépen, a segítő fiatalok feljegyzik az eredményeiket. Egy érdeklődő többször is próbálkozhat.

A résztvevők feliratozott ajándéktollat kapnak, a legjobb eredményt elérő három játékos oklevelet kap, amit a rendezvényt követően juttatunk el hozzájuk.