Szakmák éjszakája

A Szakmák Éjszakája szakmai rendezvény nagyon jól sikerült! Köszönjük a lelkiismeretes és fáradhatatlan kollégáinknak a szakértelmét, munkáját és lelkesedését, amelyet az elmúlt hetekben tanúsítottak azért, hogy a KERI az egyik leglátogatottabb stand legyen!

Tanáraink: Krihó Éva Virág, Csontos Zsuzsanna, Sinkovics Tamásné, Kalmár Izabella Tímea, Gyimes Magdolna, Koszorú Ferenc, Richterné László Erzsébet, Papp Magdolna, Lázár Mónika, Nagy Józsefné, Szendrei Ferenc, Kovács Edina Zita, Majorné Jakabfi Éva, Szeiler Péter, Tiszai Szabolcs, Béli Károlyné, Janzsó Norbert és Hodák Sándor, Kereskai Eszter

Technikai segítséget nyújtottak: Dolezsárné Ács Aranka, Horváthné Lovretics Katalin, Kováts Lajos, Papp Viktória, Szélig Ágnes, Szentes László, Szirovicza Miklós

Több, mint 40 diák segítette a munkánkat!

Köszönet azoknak a kollégáknak, akik péntek este ellátogattak a Kanizsa Centrumba!

Képek az alábbi linken érhetőek el:

https://drive.google.com/drive/folders/0B3jmb7byjd9ZdHRCcE96aU13Sm8?usp=sharing

2017. április 21. péntek

Nagykanizsai Szakképzési Centrum
Thúry György Szakképző Iskolájának
programjai

szakmakejszakaja.hu

Mi szeretnél lenni?
Még nem tudod?
Gyere, tedd próbára képességeidet!

Vendéglátás-turisztika

A szépen terített asztal titka: szalvétahajtogatás mindenkinek! Pincér szakoktató bemutatása alapján a résztvevők különféle formájú szalvétákat hajtogatnak.

Miből lesznek az ételdíszítések? Zöldségfaragás kipróbálása a leendő szakácsoknak. Zöldségekből szakoktató útmutatásával különböző alakzatokat faragnak a látogatók, az elkészült munkát el is vihetik magukkal.

Vendéglátás-turisztika

Légy Te a Tortakirály/Tortakirálynő! Tortadíszek készítése egy igazi szakember segítségével! A szakoktató marcipán tortadíszek készítését (pl. virág stb.) mutatja be, az érdeklődők gyurmából készítik el ugyanazt.

Díszítsd, edd vagy vidd! Cukrásztanoncok műhelye itt és most! A cukrász gyakorlaton előre elkészített mini süteményeket kell az érdeklődőknek a helyszínen díszíteniük, amit elfogyaszthatnak, vagy elvihetnek.

Kvízjáték a gasztronómia jegyében: Biztos, hogy mindenki ért az ételekhez? Ezután Te biztosan többet tudsz! Különleges alapanyagokból készített ételek bemutatása után, az azokkal kapcsolatos kvíz kérdésekkel várjuk. A legügyesebbek  jutalmat kapnak.

          

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció

 Saccolj! Mérj! Nyerj! – Tudod-e, hogy mennyit csal a szemed? A stand látogatója a kihelyezett nagyobb mennyiségű földi mogyoró halomból az általa húzott mennyiséget (5-10 dkg) megsaccolja, majd árszorzós mérleg használatával ellenőrzi a pontos termékmennyiséget. Kis hibahatáron belüli saccolás esetén a látogató ajándékba kapja az általa mért mogyorót.

Csomagold díszbe! Kooperatív csomagolás: A stand látogatója az előtte bemutatott díszcsomagolások közül választhat, majd maga készítheti el saját díszcsomagját. Produktumát magával viheti.

Közlekedés

Tudod merre található? Földrajz okosan!

Logisztikai problémák megoldása földrajzi ismeretek segítségével. A stand látogatója többféle társasjáték közül választhat. Játékosok földrajzi ismereteit teszteljük, jutalmazzuk.

Logikus logisztika. Logisztikai problémák megoldása földrajzi ismeretek és gyakorlati tapasztalatok segítségével. A játékos feladatokkal árut továbbít a világ két pontja között és megpróbálja rakományát a legjobb helykihasználással tárolni.

Közgazdaság

Éemberes társasjáték!

A közgazdaság ágazathoz kapcsolódó egyszerű, mindennapi ismereteket feltételező kérdéseket tartalmazó színes kártyák közül annak megfelelően húz a játékos egyet, hogy előzőleg a nagyméretű dobókockával dobott és előre lépett a terem padlóján kiterített nagyméretű társasjáték színes mezőin.

Olyan színű kérdést húz, amilyen színű mezőre lépett. A helyes válasz után újabb dobás következik, majd előre lép a játékos a dobott számnak megfelelően és újabb kérdés húzása következik, egészen addig, amíg végig nem ér a játékos a társasjáték mezőin.

A sikeres játékost apró ajándékkal jutalmazzuk.

                  

Ügyvitel

A billentyűzet ördöge program keretében játékos gépírási feladatokra invitáljuk az érdeklődőket!

A résztvevők játékos gépírási másolási feladatokat oldanak meg számítógépen, a segítő fiatalok feljegyzik az eredményeiket. Egy érdeklődő többször is próbálkozhat.

A résztvevők feliratozott ajándéktollat kapnak, a legjobb eredményt elérő három játékos oklevelet kap, amit a rendezvényt követően juttatunk el hozzájuk.