II. Integrált Kalandnap

2 jún

2017. május 3-án Iskolánk immáron második alkalommal rendezte meg az Integrált Kalandnap elnevezésű programját, a Zalaszabari Élményparkban, ahol a Zala Megyei Fogyatékosok rehabilitációs Intézete és Otthona lakóit láttuk vendégül. Iskolánk 20 diákja és 5 pedagógusa közreműködésével 50 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő ember vetette bele magát a sorversenyekkel, élményparki attrakciókkal, közös kalandozással teli rendhagyó napba. A közös élmények ismét feledhetetlenné sikerültek, melyet mind diákjaink beszámolói, mind pedig az otthon lakóinak reakciói, rajzai egyértelműen mutatnak.

Idén programunk bekerült a Salva Vita Alapítvány által kiírt „Adj egy ötöst” című pályázatának legjobb 50 pályamunkája közé. Az alapítvány célja, hogy csökkentse, áthidalja az ép és a fogyatékkal élő emberek közötti „szakadékot”.

Intézményünk támogatásával és diákjaink kiemelkedően pozitív hozzáállásával és lelkesedésével már évek óta szoros kapcsolatot ápolunk az Magyarszerdahelyi otthonnal, valamint telephelyeivel. Célunk, hogy diákjaink közös élményeken keresztül ismerhessék meg a fogyatékkal élők világát és eloszlassuk bennük a különböző tévhiteket, félelmeket. Eredményes együttműködésünk „profitja” az öröm és olyan emlékek, valamint élmények, melyeket mindkét fél egy élet hosszán magáénak tudhat. Mindezen törekvéseinkben az elmúlt évek csak megerősítettek bennünket és hisszük, hogy a szegregációnak, az elutasításnak és az alaptalan félelemnek nincs létjogosultsága ezen területen!

Bátran kimondhatjuk, hogy közös kalandjaink az otthon lakóival immár tradícióvá nőtték ki magukat és innen szeretnénk minden olvasót és iskolát bátorítani hasonló programok szervezésére!

A továbbiakban beszéljen ez a pár fotó…