Érettségire épülő 2 éves képzések:

 Érettségire épülő 2 éves képzések:

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő rész feladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

Ajánlott minden fiatal számára, aki precíz és pontos a feladatai ellátásában, rendszerben gondolkodik, érdeklik a gazdasági folyamatok, szereti a gyakorlatias feladatokat. A szakképzettséget végzettek a gazdasági terület széles körében tudnak elhelyezkedni, vagy tovább tanulhatnak a gazdasági felsőoktatásban, vagy magasabb szintű szakképzettséget is szerezhetnek, mint pl. mérlegképes könyvelő, vám szakember, adótanácsadó, banki szakember.

Bemeneti követelmény:

  • érettségi bizonyítvány

A képzés összes óraszáma:

nappali oktatás felnőttképzés
Tanév A képzés óraszáma A képzés óraszáma
1. év 1260 óra 504 óra
2. év 1080 óra 434 óra

 

 

Logisztikai technikus (szakmairánya: Logisztika és szállítmányozás)

A logisztikai technikus feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási mód kiválasztása, a szerződés megkötése, szükség szerint az útvonal megtervezése. Összehangolja az összetett fuvarozási tevékenységet és ellátja a szállítás során felmerülő raktározási, kezelési feladatokat is.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka, a logisztikai tervezés, szem előtt tartva az eredményességet és hatékonyságot.

Bemeneti követelmény:

  • érettségi bizonyítvány

A képzés összes óraszáma:

nappali oktatás
Tanév A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat
1. év 1260 óra 160 óra
2. év 1080 óra

 

Jelentkezés szakmai képzésekre