Alapfokú végzettségre épülő 2 éves képzések:

Turizmus – vendéglátás ágazat

Cukrász

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

Pincér – vendégtéri szakember

A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Szakács

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Bemeneti követelmény:

  • általános iskolai végzettség,
  • életév betöltése,
  • foglalkozásegészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

A képzés összes óraszáma bármely szakma esetén:

nappali oktatás felnőttképzés
Tanév A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat
1. év 1260 óra 200 óra 504 óra 80 óra
2. év 1080 óra 434 óra

 

 

Kereskedelmi értékesítő (eladó)

A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készlet kezelésére, állagmegóvására, a környezetvédelemre.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, szereti a változatos kihívásokat, ösztönzi a kereskedelem dinamizmusa, fontos számára a hosszú távú karrierlehetőség.

Bemeneti követelmény:

  • általános iskolai végzettség,
  • életév betöltése,
  • foglalkozásegészségügyi alkalmasság

A képzés összes óraszáma:

nappali oktatás felnőttképzés
Tanév A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat
1. év 1260 óra 160 óra 504 óra 64 óra
2. év 1080 óra 434 óra

 

 

Pék

A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Bemeneti követelmény:

  • általános iskolai végzettség,
  • életév betöltése,
  • foglalkozásegészségügyi alkalmasság

A képzés összes óraszáma:

nappali oktatás felnőttképzés
Tanév A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat A képzés óraszáma Egybefüggő (nyári) szakmai gyakorlat
1. év 1260 óra 160 óra 504 óra 64 óra
2. év 1080 óra 434 óra


Jelentkezés szakmai képzésekre